eRight and Tracemyfile
Project Manager Inga kommentarer

Stockholm, eRight ett Skandinavien ägt bolag presenterar den kommande lanseringen av Tracemyfile – en banbrytande ny tjänst för stöldskydd av digitala filer, byggd på artificiell intelligens. Den nya teknologin från eRight fungerar med alla typer av bildfiler och ger omgående ett globalt stöldskydd på internet.

Användaren laddar helt enkelt upp sin bild på eRights befintliga tjänst för filhantering, varpå Tracemyfile börjar hitta och rapportera stulna kopior av bilderna på hemsidor och sociala medier.

Tracemyfile fungerar genom att låta en artificiell hjärna titta på och utvinna egenskaper ur bilder för att klassificera dem” Säger Emil Romanus, AI Lead på eRight,”Det betyder att man inte längre kan stjäla bilder genom att manipulera dem. Fotot kommer nämligen fortfarande innehålla särskilda egenskaper, som former, som Tracemyfile känner igen och identifierar” säger Emil

Företaget har arbetat på lösningen I över ett år. Från början behövde användaren lägga till osynliga vattenstämplar I bilden. Men med den nya tracemyfile-teknologin behöver systemet bara ta en titt på bilden för att kunna hitta den på internet.

”Den här nya och unika funktionen utökar vår redan omfattande portfolio av tjänster för data- och dokumentskydd” Säger Gunnar Nilsson, grundare av eRight,” Men framför allt är det här ett nytt sätt för vanliga människor att enkelt skydda sina privata foton från obehörigas ögon” säger Gunnar

Funktionen väntas släppas innan slutet av 2017, men några utvalda kunder har redan fått tillgång till en tidig version av systemet.

Företaget är i slutfasen av att ta in pengar från privata investerare inför en kommande börsnotering.

eRight är en ny europeisk SaaS-plattform med fokus på integritet och kontroll över användares online tillhörigheter, med filosofin ”Your files, Your rules.” Tillgänglig via webben, stationär och mobil. eRight tjänster omfattar intelligent fillagring, filöverföring, spårning och rapportering av filer. Företaget grundades 2014 av Gunnar Nilsson med ett uppdrag att göra Internet till en bättre plats och stoppa anarki på webben. eRight arbetar i enlighet med den senaste europeiska dataskyddsförordningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *