Project Manager Inga kommentarer

Cosmetic 360 Internationell mässa

Vi har under föregående veckan besökt Cosmetic 360, den årliga och internationella mässan för innovativa idéer och lösningar inom doft- och kosmetikaindustrin.

Anledningen är att vi har följt ett relativt ungt svenskt bolag som har för avsikt att lansera ett flertal innovativa hudvårdsprodukter under ett nytt varumärke i Skandinavien.

I en tid när digital teknologi, connected beauty, artificiell intelligens och bioteknologi öppnar upp nya horisonter, så sätter mässan spotlight på nyskapande innovatörer – de viktigaste drivkrafterna för en bransch där hälften av produkterna som slår på marknaden inom de närmaste fem åren fortfarande är okända.

Som en besökare av mässan fanns stora möjligheter att upptäcka de stora trenderna inom innovation som visades på mässan den 17:e och 18:e oktober på Carrousel du Louvre i Paris.

Under veckan fick vi möta representanter för bolaget, träffa ett antal tillverkare av ingredienser för olika serum och ta del av bolagets strategier och affärsplaner inför det kommande året.

Vi kommer fortsätta följa bolaget och ta del av ytterligare information, ifall vi finner bolaget fortsatt intressant kommer vi eventuellt att delta i deras kommande nyemission och i sådant fall kommer vi publicera mer information till våra prenumeranter och vad villkoren är för att delta.

Länk till mässans webbsida här

Project Manager Inga kommentarer

Industrins nya verktyg i praktiken

Vi blev inbjudna till Find IT i Borlänge som samarbetar med företag i Gävleborg och Dalarna inom stål-, papper- och massaindustri samt dess leverantörer. Även aktörer inom utbildning, FoU och IT-branschen medverkar i projektet. Läs mer nedan om temat för dagen ”Industrins nya verktyg”.

Idag finns teknik för nästan vad som helst; det är bara fantasin som sätter gränser för hur den ska användas. Många företag känner sig dock vilsna i hur de ska komma igång. Den tredje maj bjöd FindIT in till en inspirationsdag i Teknikdalen i Borlänge för att sätta igång tanken hos besökarna, samt dela spännande projekt och kunskap.

Ett femtiotal deltagare fick lyssna på föreläsningar, testa ny teknik, fika och diskutera med varandra.

Läs mer om föreläsningarna på länken

Project Manager Inga kommentarer

Banbrytande ny tjänst från eRight

Stockholm, eRight ett Skandinavien ägt bolag presenterar den kommande lanseringen av Tracemyfile – en banbrytande ny tjänst för stöldskydd av digitala filer, byggd på artificiell intelligens. Den nya teknologin från eRight fungerar med alla typer av bildfiler och ger omgående ett globalt stöldskydd på internet.

Användaren laddar helt enkelt upp sin bild på eRights befintliga tjänst för filhantering, varpå Tracemyfile börjar hitta och rapportera stulna kopior av bilderna på hemsidor och sociala medier.

Tracemyfile fungerar genom att låta en artificiell hjärna titta på och utvinna egenskaper ur bilder för att klassificera dem” Säger Emil Romanus, AI Lead på eRight,”Det betyder att man inte längre kan stjäla bilder genom att manipulera dem. Fotot kommer nämligen fortfarande innehålla särskilda egenskaper, som former, som Tracemyfile känner igen och identifierar” säger Emil

Företaget har arbetat på lösningen I över ett år. Från början behövde användaren lägga till osynliga vattenstämplar I bilden. Men med den nya tracemyfile-teknologin behöver systemet bara ta en titt på bilden för att kunna hitta den på internet.

”Den här nya och unika funktionen utökar vår redan omfattande portfolio av tjänster för data- och dokumentskydd” Säger Gunnar Nilsson, grundare av eRight,” Men framför allt är det här ett nytt sätt för vanliga människor att enkelt skydda sina privata foton från obehörigas ögon” säger Gunnar

Funktionen väntas släppas innan slutet av 2017, men några utvalda kunder har redan fått tillgång till en tidig version av systemet.

Företaget är i slutfasen av att ta in pengar från privata investerare inför en kommande börsnotering.

eRight är en ny europeisk SaaS-plattform med fokus på integritet och kontroll över användares online tillhörigheter, med filosofin ”Your files, Your rules.” Tillgänglig via webben, stationär och mobil. eRight tjänster omfattar intelligent fillagring, filöverföring, spårning och rapportering av filer. Företaget grundades 2014 av Gunnar Nilsson med ett uppdrag att göra Internet till en bättre plats och stoppa anarki på webben. eRight arbetar i enlighet med den senaste europeiska dataskyddsförordningen.

Project Manager Inga kommentarer

Nordens största IT-mässa

Vi har besökt Nordens största IT-mässa. Där vi bland annat lyssnade på Hans Vestberg, ordförande i Sveriges Olympiska Kommitté och tidigare vd och koncernchef för Ericsson, som delade med sig av sina insikter kring den pågående digitaliseringen och hur den stöper om människor, företag och samhället i stort. Vi tog även del av information om GDPR, EU:s nya dataskyddsförordning, och det är hög tid att sätta sig in i vad som gäller kring personuppgiftsbehandling – och vad som krävs för att implementera nödvändiga förändringar. Samt information från TrueSec, som demonstrerade på ett häpnadsväckande sätt hur hackare går till väga när de genomför attacker på ditt IT-system, bland annat med hjälp av utpressningstrojaner.

Project Manager Inga kommentarer

Umeå Tech Arena

Vi har besökt Umeå Tech arena där närmare 250 deltagare kom till kulturhuset i Umeå för att lyssna till och träffa startup-bolag som har idéer som kan förändra världen.

Umeå Tech Arena är en mötesplats för innovatörer, entreprenörer, visionärer och investerare. Det är en helkväll då Umeås växande startup-bolag inom tech-området får presentera sina affärsidéer inför öppen ridå.

Besöket genererade många nya intressanta kontakter till entreprenörer och deras bolag.

Project Manager Inga kommentarer

Umeå IT-konferens Den digitala resan

Vi har besökt Umeå IT-konferens som nu var inne på det 10:e året. Temat för årets konferens var ”Den digitala resan” och var fulltecknad.

Bland huvudföreläsarna fanns Mikael Haglund, teknikchef på IBM i Sverige, samt Christer Berg, ordförande för Dataföreningen i Sverige. Konferensen arrangeras av Dataföreningen i Umeå i samarbete med lokala företag och Process-IT Innovation.

Vi fick en del intressanta samtal med dem bolag och organisationer som medverkade som vi hoppas kan leda till nya kontakter i dem bolag där vi eller våra medlemmar har intressen.

Läs även ”Metatrenderna som driver digitaliseringen” av Dataföreningens ordförande Christer Berg via länken här

 

Project Manager Inga kommentarer

Hur skyddar vi information och nätverk från cyberkriminella?

Vi har deltagit i ett nätverksmöte med Dataföreningen i Stockholm och träffat IT säkerhetsexperter och inbjuden talare doktor Esmiralda Moradian, forskare i cybersäkerhet vid Stockholms Universitet.

Majoriteten av organisationer är anslutna till Internet och därmed utsatta för olika typer av cyberhot. Statistiken visar att tusentals företag och myndigheter drabbas av cyberbrott varje dag. Risken att falla offer för cyberbrott är högre än någonsin tidigare. Information och nätverk är värdefulla tillgångar som behöver skyddas från cyberkriminella.

 

 

Project Manager Inga kommentarer

Besök Dataföreningens seminarium

Vi besöker Dataföreningens seminarium i Umeå på agendan är följande:

Hur kan regionens företag, kommuner och offentlig verksamheter stärkas för att möta digitaliseringen?

  • Kraftsamla och skapa synergier mellan regionala aktörer
  • Aktörsövergripande innovation- och tillväxtnätverk inom specifika teknikområden för att skapa internationell spets.
  • Förstärka aktörernas digitaliseringsförmåga genom verktyg, workshops och utbildningsinsatser.
Project Manager Inga kommentarer

Besök projekt i Marbella kommun

Vi har under föregående vecka besökt några potentiella nya projekt i Spanien för att få en presentation och ta del av deras prospekt.

Vi besökte bland annat eRight´s kontor i Marbella och var i kontakt med ett antal etablerade byggherrar för presentation av deras projekteringar bland annat i Mijas som är en kommun i provinsen Málaga och Nueva Andalucía som är ett distrikt i Marbella kommun.

Efter att vi har tagit del av ett utförligt prospekt kommer vi att informera om mer detaljer till våra medlemmar.