Inbjudan till teckning av aktier i Turtle Pay AB

september 22, 2023
Turtle Pay´s plattform bygger på s.k. ”All-in-One”-teknik vilket dramatiskt minskar sportklubbarnas administration kring anmälning, bokning, betalning, påminnelse och bokföring för alla typer av aktiviteter, inklusive medlems- och träningsavgifter. Samtidigt stärker vi klubbarnas likviditet och ger medlemmarna möjlighet att delbetala.

Sportsveriges drygt 22 300 klubbar samlar närmare 6,3 miljoner unga och vuxna, vilka i snitt spenderar 16 000 kr per år på olika sportaktiviteter och som därmed tillsammans utgör en marknad på närmare 50 miljarder kronor årligen.

Vi kommer i en serie av utskick till våra medlemmar och prenumeranter dela mer information om Turtle Pay AB samt villkor om nyemissionen.

Som prenumerant tar du del av mer info i våra nyhetsbrev, addera din e-post längst ned på sidan ⇓
Vänliga hälsningar, Team nyemission info

Turtle Pay AB betaltjänst för att möta sportvärldens behov.

augusti 25, 2023
I samband med ett utbildningstillfälle som Invono AB tillhandahåller (där vårt bolag Inside Research Nordic AB är aktieägare) så uppmärksammade vi ett bolag med namn Turtle Pay AB och dess verkställande direktör Stellan Forsberg.

Vi har därefter kommunicerat med dess VD, följt bolaget och verifierat deras affärsmodell under en längre tid. Bolagets etablering och verksamhet har hittills egenfinansierats av grundarna och enbart 1 miljon SEK har inhämtats från externa ägare, vilket vi anser är imponerande med tanke på antal befintliga avtal och kunder som bolaget har idag.

Bolaget har nu för avsikt att ta in fler externa investerare och med anledning av det kommer vi följa bolaget under hösten samt informera om bolaget samt deras avsikt att genomföra en nyemission.

Read more

Nyemissioner och varför företag väljer att göra en nyemission

april 13, 2023
En nyemission innebär att ett företag ger ut nya aktier på marknaden för att samla in nytt kapital. Detta görs vanligtvis för att finansiera expansion, förbättra balansräkningen eller betala av skulder. Det finns flera fördelar med att göra en nyemission, och i denna artikel kommer vi att titta närmare på varför företag väljer att göra en nyemission.

Fördelar med en nyemission

1. Ökad likviditet: Genom att ge ut nya aktier ökar företagets totala antal aktier på marknaden, vilket kan öka likviditeten. Detta kan göra aktien mer attraktiv för investerare och öka efterfrågan på företagets aktier.

Read more

Stort intresse för Flexiwaggon

februari 7, 2023
Flexiwaggon gör att godstransporterna blir snabbare, säkrare, mer kostnadseffektiva och hållbara. Minimerad bränsleförbrukning reducerar emissioner med upp till 98 procent. Det innebär också kraftigt minskad milkostnad. Flexiwaggons transportlösning möjliggör på så vis en snabbare omställning till gröna godstransporter

Flexiwaggon är det enda terminaloberoende transportsystemet järnvägstrafik i världen

Alla andra system för så kallade ”Rolling Highways” kräver terminaler och därmed fasta rutter. Konstruktionen är skyddad med tre patent.

Read more

Umeå Tech Arena – För innovativa problemlösare!

november 29, 2022
AgeTech: ny techbransch växer fram när vi lever allt längre.

Demografiska utvecklingen att fler lever allt längre är en så kallad megatrend. Fler och fler entreprenörer, innovatörer och investerare vänder blicken mot AgeTech, en fortfarande ny techbransch med fokus på sådant som förbättrar livskvaliteten hos äldre. Vissa menar att AgeTech idag befinner sig var FinTech var 2007.

Read more

Event med Umeås börsnoterade bolag

september 23, 2021
Självklart besöker vi det kommande eventet ”Umeå på börsen” där vi både får träffa företag som är noterade samt företag som är på väg in på börsen.

Eventet är ett så kallat “Hybridevent” vilket innebär att man kan delta som gäst på plats eller via den digitala direktsändningen. Plats: Kuratorvägen 2, Umeå. När: 29 september, 17.00-21.00

Ta del av mer information här

Flexiwaggon AB i flertal samtal bl.a med Etihad rail och…

juni 11, 2021
Flexiwaggon AB (publ) grundades i Östersund 2000 med en kristallklar vision – bolaget ska revolutionera gods-transporter världen över. Med ett unikt produktkoncept baserat på transporter av lastbilar via järnväg, så kallad ”rolling highway”, flyttas tung trafik från vägen till järnvägen.
Foto: Från vänster Hanna Eriksson, Communications Manager, Jan Eriksson Chief Executive Officer Flexiwaggon AB.

Read more

Ny transportlösning revolutionerar järnvägstransporter.

maj 6, 2021
Flexiwaggon AB (publ) grundades i Östersund 2000 med en kristallklar vision – bolaget ska revolutionera gods-transporter världen över. Med ett unikt produktkoncept baserat på transporter av lastbilar via järnväg, så kallad ”rolling highway”, flyttas tung trafik från vägen till järnvägen.

Flexiwaggon´s nya järnvägsvagnar reducerar kostnaden för lastbilstransporter med upp till 60 % och minskar samtidigt transporttiden med sin nya lösning. På så sätt kan landsvägstransporter styras om till järnvägen. Då kravet på lastning- och lossningsområden enkelt kan tillgodoses kan även nya orter och industrier lätt nås viket innebär stora kostnadsbesparingar.

Read more

Pila Pharma AB´s planer att noteras

mars 23, 2021
Pila Pharma AB ett bolag som vi tidigare har informerat om i vårt nyhetsbrev (2018.06.19)

Bolaget har planerat att noteras på någon av Stockholmsbörsens mindre listor under senvåren. Ta del av intervjun som Invest Talks har gjort med Dorte X Gram, VD Pila Pharma AB.

Artikelförfattare: Annika Wihlborg Invest Talk
Datum: 12 mars, 2021
Titel: Pila Pharmas läkemedelskandidat kan ändra förutsättningarna för miljontals individer med typ 2 diabetes
Besöksdatum artikel: 2021.03.23
Länk: Artikel här

PILA PHARMA är ett privatägt läkemedelsföretag baserat i Malmö, Sverige. Företaget utvecklar en TRPV1-antagonist, XEN-D0501, som en ny typ av oralt antidiabetiskt medel.

Read more