FlexiWaggon Breaking News
Projekt Ansvarig Inga kommentarer
Flexiwaggon AB (publ) grundades i Östersund 2000 med en kristallklar vision – bolaget ska revolutionera gods-transporter världen över. Med ett unikt produktkoncept baserat på transporter av lastbilar via järnväg, så kallad ”rolling highway”, flyttas tung trafik från vägen till järnvägen.

Flexiwaggon´s nya järnvägsvagnar reducerar kostnaden för lastbilstransporter med upp till 60 % och minskar samtidigt transporttiden med sin nya lösning. På så sätt kan landsvägstransporter styras om till järnvägen. Då kravet på lastning- och lossningsområden enkelt kan tillgodoses kan även nya orter och industrier lätt nås viket innebär stora kostnadsbesparingar.

Den nya patenterade transportlösningen gör konceptet skalbart och kan komma att licensieras ut till tillverkare av järnvägsvagnar globalt. Stora satsningar inom logistiksektorn och ökande krav på minskade koldioxidutsläpp i hela världen banar väg för nya gröna och hållbara lösningar och där kan Flexiwaggon spela en central roll.

Flexiwaggon har etablerat ett dotterbolag i USA juni 2020 och har dessutom etablerat ett antal viktiga samarbeten när det gäller teknikutveckling t.ex. inom batteriteknik. Flexiwaggon AB har idag 3 patent och är patenterad och varumärkesskyddat i ett 30-tal länder samt har långtgående planer att noteras på en marknadsplats, vänligen följ progressen via vårt nyhetsbrev nyemission.info

Som prenumerant tar du del av mer info i våra nyhetsbrev, addera din e-post längst ned på sidan ⇓
Vänliga hälsningar, Team nyemission info

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *